Lieve allemaal,
Dag 1
Wekker stond om 9:00 en om 10:00 in de auto. Snel nog gedoucht en mijn 'eerste-schooldag-outfit' aangetrokken. Mike en holly wilde daar perse foto's van, dus die zal ik er even opzetten!. Ik was ondertussen wel aardig zenuwachtig, haha!We gingen eerst even choco en koffie halen, om even goed wakker te worden. Toen we aankwamen op school, voelde ik me wel echt cool haha. Het leek net of ik op een filmset was: gele schoolbussen reden overal, ieeeedereen heeft een huge auto en mensen staan gewoon lekker te chillen bij hun auto. Toen gingen we de school in en heeft Kayla me laten zien waar mijn eerste klas was. Daar waren ook allemaal vrienden en vriendinnen van Kayla die ik dus gelijk ontmoette.
Vandaag was nog een orientatiedag (ik kan geen puntjes en streepjes op de e vinden), dus alle klassen duurde maar 20 minuten. Choir, zingen, was gelijk mijn eerste klas. Ik was opgelucht dat ik de klas gevonden had en toen begon de les. Toen na vijf minuten kwam er een aantal mededelingen door zo'n microfoon. Toen stond ineens iedereen op en keek iedereen naar de Amerikaanse vlag. Met hun hand op hun hart zeiden ze een een of ander Amerikaans gedichtje op. Ik had natuurlijk no idea wat er gebeurde, dus ik deed ook maar snel mijn hand op m'n hart en playbackte een beetje vrolijk mee, haha. Daarna ging de les gewoon verder. Toen gingen we zingen.....het Amerikaanse volkslied....dat ik natuurlijk OOK al niet ken. Dus Choir was voor mij meer een beetje: HUH?!!!!!
Toen had ik al gelijk lunch, terwijl ik pas een les gehad had (dat switcht hier nogal!). Gelukkig zag ik gelijk Kayla en haar vriendinnen in de grote lunchroom, en daar mocht ik gelijk bij zitten. Na lunch had ik dan drama. Nog niet echt veel gedaan, dus daar heb ik nog niet echt hoogte vange gekregen. Toen door naar Engels, gelukkig het lokaal snel gevonden en die klas leek me ook wel leuk. Wat anders is dan in Nederland is dat je elke les met totaal andere mensen zit, van elke leeftijd. Dus je zit met 9th graders maar ook met 12th graders, vet gek!
Maar toen kwam het hoor, ik moest naar gebouw C maar eindigde in gebouw E, ondertussen was ik al veel te laat, dus ik natuurlijk vet stressen. Gelukkig vergaven ze het met omdat het de eerste dag was! Toen Psychology, met echt een te vette lerares. Daarna Music theory en US History.
Dus uiteindelijk had ik dus de eerste schooldag overleefd haha! Het viel best mee, met betst veel mensen al gesproken. Je ziet hier trouwens hele gekke mensen. Zo is er een meisje met blauw haar in mijn klas, maar echt BLAUW BLAUW. En zag ik een jongen met GROEN haar..... En er is een heel eng meisje in mijn klas, die zichzelf met make-up wit maakt. Echt heel eng en ik moest er naar blijven kijken gewoon! Je ziet hele gekke kleren, heel veel alternatieve kleren, maar ook weer meisjes die echt helemaal overdressed zijn. Zo was het vandaag echt veeeet koud en regende het keihard, lopen er mensen met zijn heel kort sportbroekje rond?! En je ziet heel veel mensen gewoon lekker hun White River- kleren dragen, zo grappig! Morgen begint het echt, want dan komen de echte lessen natuurlijk. nu maar weer naar de sportschool met Kayla.
Dag 2
phoee!! 5:45 de wekker, dat is vroeeeeeeeg. 7:00 naar school. De school begint 7:35, maar Kayla en haar vriendinnen 'hangen' voor school in hun auto's. Gelukkig zijn de lokalen elke dag hetzelfde en in dezelfde volgorde, dus het zoeken naar lokalen ging een stuk beter vandaag, haha! In de eerste les kwam de omroep weer en ging iedereen dat gedichtje weer opzeggen tegen de vlag. Daarna begonnen we met zingen. dat was echt heel leuk eigenlijk! Wel gelijk spannend, aangezien we gelijk in groepjes van 2 moesten zingen, zodat ze kon kijken 'wat' je bent. Ik ben nu een sopraan. Was echt leuk (:
Daarna drama.Was best OK, maar nog niet echt veel gedaan, meet een beetje spelletjes gedaan. dit was wel het eerste moment dat ik me echt even ergerde aan de Amerikaanse cultuur. Wat daar gebeurde, is dat ik per ongeluk bij een spelletje 'o shit' zei tegen mezelf. Toen werd de hele klas stil en keken ze me aan alsof ik iets heeeeeeeeeeeeel ergs deed. Lerares keek me ook vet boos aan, maar ik bedoelde het helemaal niet slecht ofso, het schoot er gewoon uit! Daar werd uiteindelijk een ' big deal' van gemaakt, wat ik nogal overdreven vond, pff een heel gedoe in ieder geval. Maar wel grappig dat ze daar zo streng op zijn.
Bij Psychology ontdekte de lerares dat ik een uitwisselingsstuden was en dat vond ze heeeeeelemaal geweldig en iedereen moest met me gaan praten enzo, heel grappig.
Daarna had ik weer lunch. Lunch is echt precies zoals in films. Je kunt echt van alles krijgen; pizza, patat, pretzelfs, salades, hamburger,s hotdogd, alles! Ik heb lunch van thuis mee, omdat dat iets gezonder is, maar ik ga wel een paar keer lunch op school halen, dat moet ik natuurlijk wel meegemaakt hebben, haha!
Ik heb al wel veel mensen ontmoet, maar nog niet echt leren kennen ofso. Maar dat komt vast wel snel. Morgen mijn eerste band repetitie. Gelukkig had ik hem verkeerd verstaan en repeteren we om 6:50, niet 6:15 haha! Morgen dus nog eerder op!
Dag 3
OOOOOOOOOOH dat is vroeg. 5:30 op, douchen, een bagel maken en snel naar school voor de jazz band. Daar een beetje introductie en mijn piano stuk gekregen. Het klinkt allemaal wel heel leuk maar ook wel weer een beetje eng. Volgens mij kunnen al die mensen namelijk vet goed spelen, dus ik hoop dat ik daar een beetje mee mee kan. Daarnaast kunnen zij allemaal thuis oefenen, maar ik heb natuurlijk geen piano, dus moet ik echt op school oefenen. Hoef ik niet meer naar die huiswerkklas, YEAH! Nu voortaan elke ochtend naar Jazz Band, wel echt een leuke ervaring! Mijn eerste optreden is de eerste week van oktober, dan krijg ik ook vrij van school, JOEHOE!
Daarna begon school pas echt, alle lessen waren eigenlijk weer heel leuk. Ik heb second lunch die begint om 11:45. Verder heb je geen pauze, dus ik zit dan van 6:50 tot 11:45, dus ik ben dan uitgehongerd. Mike maakt elke dag mijn lunch, heel lief! Lunch is echt het moment dat ik het meest geniet denk ik haha, er wordt zelfs muziek gedraaid. Toen ik dat hoorde hoopte ik eigenlijk dat er mensen gingen dansen op de tafels ofso, maaaaaar helaas!
De mensen hier zijn heel aardig en ze zijn echt heel erg geinteresseerd (< ik kan weer de puntjes niet vinden). Ze willen echt van alles weten, dus dat is wel leuk! Vandaag was het in de gangen ook echt grappig. Er is vanavond een football game, dus alle football players dragen hun tenue en alle chearleaders ook.
Vandaag ben ik met Kayla naar de football game geweest, aangezien dit nogal een happening zou worden. NOUUU dat was het ook hoor haha! We reden af naar Sumner, want ' the hornets' moesten uit spelen. Kom ik daar aan, nou waaaat een mensen echt niet te filmen! De hele school helemaal uitgedost in Rood en Goud (onze kleuren!) en white River kleren. En als de hornets ook maar een kans kregen werd iedereen helemaal gek. Het was echt zo grappig, precies zoals in een film. Ik snapte echt helemaal niets van het hele football, al die jongens sprongen een beetje op elkaar, maar het was wel heel leuk om te zien. de chearleaders stonden iedereen een beetje op te peppen en bij de tribune was iedereen gewoon aan het chillen. Echt niet te geloven ook hoe groot het was, je had zelfs winkeltjes langs de tribunes, gestoord toch?! Ik ben nu wel echt heeel moe aangezien ik al zo lang op ben!
Nou ik heb mijn eerste drie dagen overleefd en nu alweer een lang weekend. Maandag ben ik namelijk vrij, haha! Geen idee waarom, maar Kayla vertelde me al dat het redelijk normaal is dat je soms een dagje vrij krijgt. PRIMA ! (:
Ik laat snel weer wat horen en foto's komen morgen!
lieeeeeeeeeeeeefs ELIES !
hahaa eliees, wat grappig dat ze "shit" zo erg vinden!
Mijn lerares frans die heeft ook echt felrood haar, dus dat is weer een overeenkomst tussen River High en Bona!
Dag lieve elies(L)
Klinkt allemaal heeelemaal perfect haha! Ga maar snel je mail lezen en beantwoorden!
ik misss jeee, lieeeeeefs xxxx
Liefste Elies!!!
Wat leuuuuk om weer iets te lezen!
Klinkt allemaal net als in die films hahaha!
Ik ga je morgen weer een uitgebreide mail sturen heb veel te vertellen (A)
Ik mis je!
XXXXXXXXXXXXXX
Hey Elieske,
Nou jij zal het Amerikaanse volkslied over een paar weken echt wel uit volle borst kunnen meezingen. Ha, ha. Leve The Star-Soangled Banner!
BTW: wordt er daar nog gebasketbald?
Hoi Elies,
Leuk om je eerste belevenissen te lezen.
Hoe gaat het met het hondje?
Is hij al blij als je thuis komt ?
Ga je hem ook uitlaten?
Tot je volgende verhaal,Veel liefs tante Trien.
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.